Pediatrie

CALITATEA NUTRIȚIONALĂ a meselor oferite elevilor și RATA DE PARTICIPARE la masa de la școală

CALITATEA NUTRIȚIONALĂ a meselor oferite elevilor și RATA DE PARTICIPARE la masa de la școală

Politicile eficiente au potențialul de a îmbunătăți dieta și de a reduce obezitatea. Politicile alimentare în școli ajung la majoritatea copiilor din Statele Unite. Care este CALITATEA NUTRIȚIONALĂ a meselor oferite elevilor și RATA DE PARTICIPARE la masa de la școală?

 

Obiectiv-CALITATEA NUTRIȚIONALĂ a meselor oferite elevilor și RATA DE PARTICIPARE la masa de la școală

 

Evaluarea calității nutriționale a alimentelor alese de elevi și a ratelor de participare la masă înainte și după punerea în aplicare a noilor standarde pentru mesele din scoli autorizate.

Design, instrumente si participanti

Acest studiu descriptiv, longitudinal, a examinat modificările calității nutriționale a 1 741 630 mese școlare la 3 școli generale și 3 licee într-un district școlar urban din statul Washington. 7200 elevi sunt înscriși în district; 54% sunt eligibili pentru mese gratuite și cu preț redus.

 

Principalele urmari si masuratori- CALITATEA NUTRIȚIONALĂ a meselor oferite elevilor și RATA DE PARTICIPARE la masa de la școală

Calitatea nutrițională a fost evaluată calculând raportul mediu adecvat lunar și densitatea energetică a alimentelor selectate de elevi în fiecare zi.

Șase substanțe nutritive au fost incluse în calculele raportului mediu de adecvare: calciu, vitamina C, vitamina A, fier, fibre și proteine. Participarea lunară la mesele școlare a fost calculată ca numărul mediu de mese zilnice servite împărțit la înscrierea elevilor. Valorile medii lunare ale raportului de adecvare medie, densitatea energetică și participarea au fost comparate înainte și după punerea în aplicare a politicii.

 

Rezultate

S-a observat o îmbunătățire semnificativă a calității nutriționale a alimentelor alese de elevi, măsurată prin raportul crescut de adecvare a mediei de la o medie de 58,7 (interval, 49,6-63,3). A fost o diferență neglijabilă de participare la mesele elevilor în urma implementării noilor standarde de masă cu 47% participare la masă (interval, 40,4% -49,5%) participare la masă înainte de politica implementată și 46% participare (interval, 39,1% -48,2%) după aceea .

Concluzii si relevanta

Politica alimentară sub forma unor standarde nutriționale îmbunătățite a fost asociată cu selectarea alimentelor cu un conținut mai mare de nutrienți care au importanță în adolescență și cu o densitate energetică mai mică. Implementarea noilor standarde de masă nu a fost asociată cu un efect negativ asupra participării la masa studenților. În acest district, standardele de masă au schimbat eficient calitatea alimentelor selectate de copii.

Acțiunile eficiente de politică alimentară fac parte dintr-o abordare cuprinzătoare pentru îmbunătățirea mediilor nutriționale, definite ca acei factori care influențează accesul alimentar. S-a recomandat îmbunătățiri ale calității nutriționale a tuturor alimentelor și băuturilor servite și vândute în școli pentru a proteja sănătatea nutrițională a copiilor, în special a copiilor care locuiesc în comunități cu resurse reduse.

Standardele revizuite, care au intrat în vigoare la începutul anului școlar 2012-2013, au sporit disponibilitatea cerealelor integrale, a legumelor și a fructelor și a cerințelor săptămânale specificate pentru fasole, mazare si alte legume.

Standardele au crescut, de asemenea, dimensiunile porțiilor de fructe și legume și au cerut studenților să selecteze cel puțin 1 porție de fructe și / sau legume. Deoarece Programul Național de Prânz Școlar ajunge la peste 31 de milioane de studenți în fiecare zi în 99% din școlile publice din SUA și 83% din școlile private, noile standarde au potențialul de a afecta în mod semnificativ și constant sănătatea nutrițională a copiilor.

Modelele alimentare pe tot parcursul vieții și alegerile comportamentale sunt influențate de factorii de mediu. Mediile școlare sunt complexe și mulți factori au un efect asupra alimentelor pe care copiii le mănâncă la școală. Astfel de factori includ disponibilitatea alimentelor și a băuturilor care concurează cu mesele școlare, frecvența oferirii de fructe și legume la prânz și cantitatea de timp în care elevii trebuie să mănânce prânzul. Cu cât un mediu promovează în mod constant un comportament sănătos, cu atât este mai mare probabilitatea ca un astfel de comportament sa apara. Obiectivul HHFKA din 2010 este de a încuraja un mediu alimentar sănătos școlar și de a promova comportamente alimentare sănătoase pe toată durata vieții în rândul copiilor.

Cheile succesului său includ asigurarea furnizării de alimente sănătoase în școli și un mediu în care preferințele alimentare sănătoase pot fi învățate, exprimate și reevaluate.

Studiile anterioare care examinează schimbările în dietele copiilor după implementarea HHFKA au constatat creșteri semnificative ale selecțiilorelevilorpentru fructe și consum de legume și alimente, precum și îmbunătățiri semnificative atât în substanțele nutritive cheie selectate, cât și în cele consumate, inclusiv creșteri de fibre și reduceri de sodiu și grasimi saturate.

Comment here

error

Abonează-te pentru a afla noutăți medicale!

Follow by Email200m
Facebook20m
Facebook
Pinterest2b
Instagram50m