Oncologie

EFECTE SI MASURATORI in ceea ce priveste EFICACITATEA SI SIGURANTA chemoembolizarii transarteriale 

EFECTE SI MASURATORI in ceea ce priveste eficacitatea si siguranta chemoembolizarii transarteriale

Primul punct principal final a fost speranta de viata dupa 12 saptamani fara progresie a bolii prin analiza intentiei de tratare. Pogresia a fost definita ca o boala progresiva print-o evaluare radiologica independenta, conform RECIST sau moarte din alte cauze. Urmatoarele puncte secundare finale au fost progresia la 24 de saptamani, ratele de raspuns radiologic la 12 si 24 de saptamani, timpul de progresie, timpul pana la inversarea tratamentului si speranta de viata generala a pacientilor. EFECTE SI MASURATORI in ceea ce priveste EFICACITATEA SI SIGURANTA chemoembolizarii transarteriale .

Perioada generala de tratament a fost impartita in cicluri de 6 saptamani pentru eficienta si evaluari de siguranta.

Masuratorile tumorii si evaluarea raspunsurilor au fost efectuate de un radiolog independent pe baza imaginilor dinamice ale ficatului realizate cu computer-ul tomograf la fiecare 6 saptamani dupa repartizare. Un al doilea radiolog din centrul de imagistica a efectuat o evaluare independentă a imaginii in orb la sfârșit a studiului fără a interfera cu principalul radiolog cu privire la evoluția bolii și decizia de tratament.

Rata de răspuns radiologic a fost definită drept proporția pacienților cu răspuns complet sau răspuns parțial. Inversarea tratamentului a fost permisa dupa confirmarea progresiei bolii in timpul tratamentului repartizat initial.

Efectele adverse au fost clasate folosind criteriile comune de terminologie ale Institutului Național al Cancerului pentru Efecte Adverse, versiunea 4.03. După finalizarea perioadei de studiu inițiale de 24 de săptămâni, pacienții au continuat tratamentul și au fost urmăriți pentru progresia bolii și speranta de viata generală până la 31 august 2017. Rezecția chirurgicală curativă a fost permisă pacienților cu răspuns parțial după 24 de săptămâni.

Analiza statistica in ceea ce priveste EFICACITATEA SI SIGURANTA chemoembolizarii transarteriale

Setul principal de date pentru analizele de eficacitate a cuprins toți pacienții repartizati (analiza intenției de a trata) și analizele au fost efectuate comparând grupurile de tratament initial repartizate. Presupunand, la 12 saptamani o speranta de viata fara progresie a bolii de 50% pentru grupul sorafenib si 80% pentru grupul TACE-RT plus un bonus semnificativ de 5% pentru ambele parti, 90% din pacienti au fost solicitati sa obtina 80% putere bazată pe un test pentru egalitatea proporțiilor.

Testul X2 si testul exact al lui Fisher au fost folosite pentru a compara ratele de raspunsuri radiologice la 12 si la 24 de luni intre cele 2 grupuri.

Curbele pentru speranta de viata au fost obtinute prin metoda Kaplen-Meier iar testul jurnal-grad a fost folosit pentru compararea tratamentelor. Raportul de pericol pentru supraviețuire și CI-ul său de 95% au fost calculate folosind un model de regresie proporțională a riscurilor Cox. Toate testele au fost pentru ambele grupuri și P <.05 a fost considerat statistic semnificativ. Toate analizele statistice au fost efectuate utilizând SPSS Statistics, versiunea 21 (IBM Corp).

Rezultate

Studiul populatiei Între 1 iulie 2013 și 31 octombrie 2016, 90 de pacienți au fost repartizați aleatoriu pentru a primi sorafenib (45 de participanți) sau TACE plus RT (45 de participanți) și au fost incluși în analiza intenției de a trata. Caracteristicile de bază au fost bine echilibrate între grupurile TACE-RT si sorafenib.

Toți pacienții au avut stadiu hepatic de clasa A conform scorului Child-Pugh și o performanță a Grupului de Oncologie din Cooperativa de Est de 0 sau 1. Infecția cronică cu virusul hepatitei B a fost cauza predominantă a bolilor hepatice (76 [84,4%]). Diametrul maxim al mediei tumorii a fost de 9,7 cm (intervalul interquartil, 7,1-12,2 cm). Majoritatea pacienților au prezentat leziuni multiple (71 [78,9%]). Infuzia unilaterală a venei porta a fost observată la 53 de pacienți (58,9%) și 37 de pacienți (41,1%) au avut o invazie tumorală la mai multe vase. Niciun pacient nu a avut răspândire extrahepatică.

Comment here

error

Abonează-te pentru a afla noutăți medicale!

Follow by Email200m
Facebook20m
Facebook
Pinterest2b
Instagram50m